Klimaat Roquetas de Mar

Klimaat, tips & informatie
Roquetas de Mar is een stad aan de zuidkust van Spanje, in de provincie Almería. Het weer in Roquetas de Mar is doorgaans warm en zonnig, met gemiddelde temperaturen van rond de 25 graden Celsius in de zomermaanden.

Weer Roquetas de Mar

Roquetas de Mar is een stad aan de zuidkust van Spanje, in de provincie Almería. Het weer in Roquetas de Mar is doorgaans warm en zonnig, met gemiddelde temperaturen van rond de 25 graden Celsius in de zomermaanden. De winters zijn mild, met temperaturen die vaak boven de 20 graden Celsius blijven. De stad krijgt veel zonuren, met gemiddeld meer dan 3.000 uur per jaar. Dit is één van de hoogste aantallen van Spanje. De luchtvochtigheid is meestal laag, wat de warmte aangenaam maakt.
Er is weinig neerslag in Roquetas de Mar, met gemiddeld minder dan 200 mm per jaar. De regenval is voornamelijk geconcentreerd in de wintermaanden, hoewel er ook af en toe regen kan vallen in de zomer. Het weer in Roquetas de Mar is dus over het algemeen zeer aangenaam, met veel zon en warmte. Het is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een zonvakantie aan de Middellandse Zee.

Roquetas de Mar weer

Als je de huidige temperaturen in Roquetas de Mar wilt bekijken, kunt je een online weerwebsite raadplegen of een weer-app op je telefoon downloaden. Deze zullen je up-to-date informatie geven over de huidige temperatuur, luchtvochtigheid en andere weersomstandigheden in Roquetas de Mar. Zo kun je even opzoeken wat de temperaturen zijn in de weken dat je op vakantie gaat. Ook tijdens je verblijf kun je tussendoor even opzoeken of het nog gaat regenen, of hoe hoog de temperaturen zijn. Zo kun je jouw vakantie beter indelen en activiteiten plannen. Webcams kunnen je ook een beeld geven van het weer in Roquetas de Mar.

Weersverwachting Roquetas de Mar

Als je op vakantie gaat naar Roquetas de Mar, is het belangrijk om de weersverwachting goed in de gaten te houden. Zo weet je wat je aan kleding mee moet nemen en wat je kunt doen tijdens je vakantie. Roquetas de Mar ligt in het zuiden van Spanje, aan de Costa de Almería. Het klimaat in Roquetas de Mar is mediterraan, wat betekent dat het er warm en droog is in de zomer en mild en vochtig in de winter. In de zomer kan het temperaturen bereiken van boven de 30 graden Celsius, dus zorg ervoor dat je genoeg zonnebrandcrème meeneemt als je naar het strand gaat. De wintertemperaturen liggen meestal rond de 20 graden Celsius, dus een trui of jas kan handig zijn voor ’s avonds.
Het is ook handig om naar het weerbericht te kijken voordat je op vakantie gaat, zodat je weet wat voor weer je kunt verwachten en wat je mee moet nemen. Zo kun je bijvoorbeeld een paraplu meenemen als er regen voorspeld wordt, of een extra zwembroek als het warm is. Hou dus goed de weersverwachting in de gaten tijdens je vakantie in Roquetas de Mar, zodat je voorbereid bent op wat er komen gaat en het maximale uit je vakantie kunt halen.

Weer Roquetas de Mar per maand

Weer Roquetas de Mar Januari

6° tot 15°

Weer Roquetas de Mar Februari

7° tot 15°

Weer Roquetas de Mar Maart

8° tot 17°

Weer Roquetas de Mar April

10° tot 19°

Weer Roquetas de Mar Mei

13° tot 22°

Weer Roquetas de Mar Juni

16° tot 26°

Weer Roquetas de Mar Juli

20° tot 29°

Weer Roquetas de Mar Augustus

21° tot 30°

Weer Roquetas de Mar September

18° tot 27°

Weer Roquetas de Mar Oktober

14° tot 23°

Weer Roquetas de Mar November

10° tot 18°

Weer Roquetas de Mar December

7° tot 15°